66.35km

Created with Raphaël 2.2.0

↑ 747.2m ⛰

Dan 7: Fréjus - Aix-en-Provence

6 Septembar, 2018

2 minuta čitanja

Plan koji smo za danas zacrtali činio se preambicioznim: 130 kilometara od Frejusa do Aix-en-Provencea. Brda nema mnogo, Aix en PCE bi trebalo da je jedan vrlo lep mali grad, sunčano je a ne pretoplo, i po našim skromim uslovima, sve je kao stvoreno za “a long day in the saddle”.

I zbilja, budući da smo već oko 12h bili na pola puta, jer smo krenuli u 8 ujutru, bili smo odmorni i spremni za još 65 km. I tako smo oko podneva svratili u naš omiljeni supermarket koji ponekad viđamo na putu, koji ima najukusniju kuvanu hranu.

On: Daćete i to kuvano belo
Ona: Daćete mi to kuvano crveno

Kuvano belo se ispostavilo kao svinjetina u nekom super ukusnom sosu, dok su kuvano crveno bile punjene lignje. 👄 Da smo osim toga kupili grožđe i čokoladno mleko nema potrebe dodatno napominjati.

A onda…. a onda… Tek što smo završili naš ručak na ivičnjaku parkinga našeg omiljenog supermarketa, opet je neki retrogradni deo kosmosa uticao da crni oblaci okruže sve što vidimo, i krenuo je užasno jak vetar. Koji je potrajao i narednih 15ak minuta koje smo proveli ispod krovića na parkingu. Polako je kretala i kiša, i pošto je sve ukazivalo na to da se vreme neće promeniti na bolje barem još nekoliko sati, obukli smo kabanice i što je brže moguće spustili se do najbližeg grada za železničkom stanicom - 8km odatle.

Ljubazna žena na stanici nam je dala popust na karte (jer smo na perfektnom francuskom ✓ rekli da imamo 24 godine) i tako smo nas dvoje i dva bicikla putovali do Marselja pa do Ex an Provansa sat i po.

Beskrajno šarmantan studentki gradić šarenih kamenih kuća, fakulteta jezika i umetnosti, prepunog opuštenih mladih ljudi koji, kao i studenti širom sveta, pijuckaju svoje vince sredom, kako bi preživeli drugu polovinu nedelje u ispitnom roku. I mi smo pijuckali naše, da preživimo taj prelepi grad.

Vidi mama, vozim bez ruku!

Crveno kuvano i belo kuvano

Crveno kuvano i belo kuvano

Preživeli kišu

Preživeli kišu

hvala

hvala

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence

Večera

Večera

Našla naočare za pisanje diplomskog. *nema temu*

Našla naočare za pisanje diplomskog. *nema temu*

Našla grad za master. *nije završila osnovne*

Našla grad za master. *nije završila osnovne*

← Prethodni dan Dan 6: Fréjus Sledeći dan → Dan 8: Aix-en-Provence - Arles